Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Καθαρισμός πινέλων μακιγίαζ ...

Γεία σας κορίτσια , 




Σήμερα μετά απο ένα περιστατικό που άκουσα άπο την αισθητικό μου για μια πελάτησα της αποφάσισα να σας κάνω αυτό το το post θα σας μιλήσω για μια συνήθεια που για όσες απο εσάς χρησιμοποιείται πινέλα για το μακιγίαζ σας  πρέπει οπωσδήποτε να μην αμελείτε και να το κάνετε 1 ή και 2 φορές τον μήνα καλύτερα. Είναι φυσικά ο καθαρισμός των πινέλων σας . Με το να φροντίζετε τα πινέλα σας επιτύχεται να τα διατηρήτε για περισσότερο χρόνο σε καλή κατάσταση , να έχετε πιο όμορφο αποτέλεσμα και το πιο σημαντικό διατηρήτε την υγεία του προσώπου σας .  Όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο με λερωμένα πινέλα μπορέιτε να δημιουργήσετε κάποια ερέθηση ιδιαίτερα στα μάτια σας που είναι τόσο ευαίσθητη περιοχή όπως να φουσκώσουν , να βγάλουν σπιράκια ή να μολυνθόυν και πολλά άλλα λόγο της βρωμιάς των πινέλων σας ..

Έτσι θα σας προτείνω 4 διαφορετικούς τρόπους για να καθαρίσετε τα πινέλα σας με προϊόντα που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας αντί να αγοράσετε το ειδικό αντιμικροβιακό καθαριστικό πινέλων που σίγουρα στοιχίζει και περισσότερο ...



Ας αρχίσουμε λοιπών:

1.Νερό με ξύδι :Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ξύδι γιατί είναι ένα φυσικό απολυμαντικό. Έτσι σε ένα μπόλ προσθέτουμε 1,5 ποτήρι νερού με μισό ποτήρι ξύδι.Και τέλος βάζουμε μέσα τα πινέλα τα τρίβουμε καλά τις τρίχες και αργότερα τα τοποθετούμε σε μία καθαρή πετσέτα ή χαρτί τα σκουπίζουμε καλά και τα αφήνουμε εκεί μέχρί να στεγνώσουν εντελώς.

2.Οινόπνευμα: Γεμίζουμε πάλι ένα μπόλ με οινόπνευμα εντριβής βουτάμε το πινέλω το αφήνουμε για 2 λεπτά και αργότερα το σκουπίζουμε με καθαρό χαρτί ή πετσέτα και το αφήνουμε εκεί .

3.Μωρομάντηλα: Μωρομάντηλακια και καλύτερα εκέινα που είναι για το ντεμακιγίαζ είναι πολύ αποτελεσματικά , πέρνουμε ένα και στριφογυρίζουμε μέσα το πινέλο και επαναλαμβάνουμε μέχρι να σταματήση να αποβάλλη χρώμμα .

4.Yγρό καθαρισμού προσώπου:  Και τελευταίο άφησα το προίον που είναι το πιο καταλληλότερο εφόσων με αυτό καθαρίζουμε και το πρόσωπο μας.Και το χρισημοποιούμε ακριβώς όπως τα μαντηλάκια ρίχνουμε το υγρό πάνω σε καθαρό χαρτί και στριφογυρίζουμε το πινέλο μας μέσα.




Λεπτομέριες:

Όταν τελειώνουμε τον καθαρισμό ενός πινέλου το αφήνουμε σε καθαρή επιφάνεια καλύτερα μια χαρτοπετσέτα για να στεγνώση και να συνεχείσουμε με τα άλλα.

Να βρέχετε μόνο τις τρίχες του πινέλου και όχι την λαβή του γιατί ειδικά σε περίπτωση που είναι ξύλινο μετά απο καιρό θα αρχίση να σκάει .Αν θέλετε να καθαρίζετε την λαβή του καλύτερα με οινόπνευμα ελάχιστη ποσότητα σε ένα βαμβάκι.

Ελπίζω να σας βοήθησα και να σας άρεσε , περιμένω σχόλια σας και άλλους τρόπους που έφαρμόζετε εσείς ..
Φιλίαα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου